Våra lektionshästar

Nedan ser ni Bluehearts trotjänare. Vi har idag enbart ett fåtal lektionshästar då verksamheten är under uppbyggnad. Ju mer vi växer desto fler lektionshästar kommer invensteras. Men tills dess utgör dessa stjärnor nedan grunden för undervisningen som sker för elever utan egen häst. Det är en blandad kompott av välutbildade storhästar med egna tävlingsmeriter och meriterad härstamning. Våra hästar är känsliga med varierande temperament och storlekar. De är inga rena nybörjarhästar utan rids av elever som har tidigare förkunskaper och några års riderfarenhet.

La Bella Durmiente

Smeknamn: Bella

e.Walliant (Weltmeyer) ue.Dorenköning

Kön: Sto

Ålder: Född 2010

Ras: SWB (svenskt halvblod)

Mankhöjd: ca 160 cm

Utbildningsnivå: 120 hoppning, MSV C dressyr, H100/Enstjärnig fälttävlan.

Tävlat: 115 cm hoppning felfritt, H90 fälttävlan, TH100 (terränghästprov)

Vår fantastiska Bella har varit i vår ägo sedan föl. Hon är inriden och utbildad av Emelie, tillsammans tävlade de unghästklasser framgångsrikt upp tom 115 cm hoppning som 5 åring, även fälttävlan och terränghästprov. En ärfltig och kronisk skada satte tyvärr stopp för karriären. Hon rids idag aktivt och mår bäst av regelbunden och varierad träning. 

Bella är efter några av världens bästa dressyrförvärvare med Weltmeyer (Bruksprovsvinnare 1998) Donnerhall (VM guld i lag1994 och1998, lag guld EM 1997(brons individuellt)  och Gaspari (Grand Prix, Mästerskap,OS etc.) i stammen.

 

Hon är välutbildad, klok och rättvis - en perfekt läromästare  för den som vill mer än att åka häst!

Pacinos Clover

Smeknamn: Märta

E.Pacino (Diamant de Semilly)

Kön: Sto

Ålder: Född 2013

Ras: Irish sporthorse

Mankhöjd: ca 166 cm

Utbildningsnivå: 110 hoppning, LA dressyr.

Tävlat: 110 cm hoppning

Importerad från Irland 2019. Märta köptes in till verksamheten i slutet av mars 2020. Hon har sedan inköpet vidareutbildats hos oss för att succesivt slussas in i ridundervisningen.

 

Märtas far Pacino tävlades framgångsrikt på Grand Prix nivå i hoppning. Farfar Diamant de Semilly är en av världens bästa hopp- och avelshingstar, han tävlade framgångsrikt på Grand Prix nivå och tog bl.a Lag guld på VM 2002 (9a individuellt), samt lag silver på EM 2003 samt kvalade till OS i Aten 2004.

 

Märta är en snäll och ambitiös häst som alltid försöker sitt bästa och som har stort mod och hjärta. Egen motor i ridningen och enkel och trevlig i all hantering.

Hon kommer till en början gå med de lite mer äldre/erfarna eleverna då hon fortfarande är ung och även är av lite större modell.

_MG_0124.jpg
_MG_0228_edited_edited.jpg

No Limit Z

Smeknamn: Limmet

e.Noble Sire ue. Kapriool (Ramiro Z)

Kön: Valack

Ålder: Född 2002

Ras: KWPN (Holländskt halvblod)

Mankhöjd: ca 165 cm

Utbildningsnivå: 130 cm hoppning, MSV dressyr, H100 fälttävlan.

Tävlat: 130 cm hoppning i Tyskland, MSV C dressyr i Sverige, lätt fälttävlan.

Limmet kommer ursprungligen från Nederländerna och är av äldre halvblodsmodell, han flyttade till oss i oktober 2020.  Han är en gentleman i sina bästa år med gedigen utbildning och rutin, en perfekt läromästare som kan det mesta! Han har tävlat medelsvår i både hoppning och dressyr samt tränat en del terräng, en riktigt lyxig allroundhäst med meriterande bagage. Dessutom är han otroligt snäll och okomplicerad i all hantering och omvårdnad.

I stamtavlan hittar vi bland annat Ramiro Z som är en av världens främsta avelsförvärvare inom toppsporten. Han har producerat otaliga elithästar (Ex Robin Z som gick OS med Peter Eriksson) och har själv haft en framgångrik karriär på tävlingsbanan där han har tävlat bland upp till Grand Prix hoppning.

 

En stabil, glad och spänstig herre med god arbetsmoral. - Ett lyxåk i dess like.

Di Picasso

Smeknamn: Diva

e.Sijbrand (Heartbreaker - Voltaire) ue.Samber

Kön: Sto

Ålder: Född 2008

Ras: KWPN (Holländskt halvblod)

Mankhöjd: ca 166 cm

Utbildningsnivå: 120 cm hoppning, LA dressyr, H100 fälttävlan.

Tävlat: 110 cm hoppning, LB dressyr (70%) , H90 fälttävlan.

Diva blev importerad från Holland till Sverige som 6 åring (2014), året efter fick hon sitt första föl. 2016 kom hon till oss och sen dess har hon varit här, och här kommer hon stanna! Diva är en häftig häst med karaktär. Hon är speciell men snäll. Hon går vanligtvis inte med i undervisningen men kan i mån av hästbortfall hoppa in som vikarie i vissa grupper. Hon är lugn med egen bjudning.

Divas farfar är Hearbreaker som är en framgångsrik hopphäst på Grand Prix nivå (fader till välkända hingsten Heartbeat som används flitigt i aveln) Längre bak hittar vi också den berömda hingsten Voltaire som hade en framgånsgrik karriär, både inom sporten på Grand Prix nivå, samt som en av världens främsta avelsförvärvare som far till hela 50 godkända söner, och många avkommor har deltagit vid olymiska spelen. Han har även gett avkommor som går Svår klass i dressyr.

 

2019 betäcktes hon med Chacfly PS och mars 2020 fick hon sin andra avkomma. Tanken är att hon ska sättas igång vid avvänjning och börja tävla igen mot lite högre klasser 2021.

_MG_0347_edited.jpg