Våra lektionshästar

Nedan ser ni Bluehearts trotjänare. Vi har idag enbart ett fåtal lektionshästar då verksamheten är under uppbyggnad. Ju mer vi växer desto fler lektionshästar kommer invensteras. Men tills dess utgör dessa stjärnor nedan grunden för undervisningen som sker för elever utan egen häst. Alla våra hästar är trygga och erfarna. Väl anpassade för uppgiften att lotsa alla typer av ryttare, oavsett nivå.

La Bella Durmiente

Smeknamn: Bella

e.Walliant (Weltmeyer) ue.Dorenköning

Kön: Sto

Ålder: Född 2010

Ras: SWB (svenskt halvblod)

Mankhöjd: ca 160 cm

Utbildningsnivå: 120 hoppning, MSV C dressyr, H100/Enstjärnig fälttävlan.

Tävlat: 115 cm hoppning felfritt, H90 fälttävlan, TH100 (terränghästprov)

Vår fantastiska Bella har varit i vår ägo sedan föl. Hon är inriden och utbildad av Emelie, tillsammans tävlade de unghästklasser framgångsrikt upp tom 115 cm hoppning som 5 åring, även fälttävlan och terränghästprov. En ärfltig och kronisk skada satte tyvärr stopp för karriären och efter en konvalecenttid på över 1 år blev skadad utläkt, men satte sina spår. Hon rids idag aktivt och mår bäst av regelbunden och varierad träning.

 

Hon är välutbildad, klok och rättvis - en perfekt läromästare  för den som vill mer än att åka häst!

_MG_0158-2.jpg

Pacinos Clover

Smeknamn: Märta

E.Pacino (Diamant de Semilly)

Kön: Sto

Ålder: Född 2013

Ras: Irish sporthorse

Mankhöjd: ca 166 cm

Utbildningsnivå: 110 hoppning, LA dressyr.

Tävlat: 110 cm hoppning

Importerad från Irland 2019. Märta köptes in till verksamheten i slutet av mars 2020. Hon har sedan inköpet vidareutbildats hos oss för att succesivt slussas in i ridundervisningen. Märta är en snäll och ambitiös häst som alltid försöker sitt bästa och som har stort mod och hjärta. Egen motor i ridningen och enkel och trevlig i all hantering.

Hon kommer till en början gå med de lite mer äldre/erfarna eleverna då hon fortfarande är ung och även är av lite större modell.

Di Picasso

Smeknamn: Diva

e.Sijbrand (Heartbreaker - Voltaire) ue.Samber

Kön: Sto

Ålder: Född 2008

Ras: KWPN (Holländskt halvblod)

Mankhöjd: ca 168 cm

Utbildningsnivå: 120 cm hoppning, LA dressyr, H100 fälttävlan.

Tävlat: 110 cm hoppning, LB dressyr (70%) , H90 fälttävlan.

Diva blev importerad från Holland till Sverige som 6 åring (2014), året efter fick hon sitt första föl. 2016 kom hon till oss och sen dess har hon varit här, och här kommer hon stanna! Diva är en häftig häst med karaktär. Hon är speciell men snäll. Hon går vanligtvis inte med i undervisningen men kan i mån av hästbortfall hoppa in som vikarie i vissa grupper. Hon är lugn med egen bjudning. 2019 betäcktes hon med Chacfly PS och mars 2020 fick hon sin andra avkomma. Tanken är att hon ska sättas igång vid avvänjning och börja tävla igen mot lite högre klasser 2021.