Avelsprogram

Blueheart är under uppstarten av ett avelsprogram i mindre skala där vi för tillfället har 4 avelsston, med ambition om att utöka i framtiden.

Målet är att föda upp kvalivativa SWB hästar med bra möderne och med en väl utvald hingst för att matcha stoets egenskaper för att forma en häst med gott temperament, goda exteriöra förutsättningar och en allsidig häst med talang för samtliga dicipliner. 

Det långsiktiga målet är att Bluehearts ridundervisning ska bestå utav våra egna uppfödningar, där vi format och utbildat hästarna från grunden och haft stort inflytande över både arv & miljö, för att forma så lämpliga kandidater som möjligt.

Vi värdesätter god mentalitet, ridbarhet och mångsidighet.

90170459_2846778925442387_68774434192626

Di Blueheart Chacpifly
22 mars 2020

Diva huvud.jpg

Di Picasso

DIVA

2008

KWPN

166 cm

Brunskäck

e.Sijbrand (Heartbreaker - Voltaire) ue.Samber

Heartbreaker är en av världens mest välkända avelsförvärvare som bl.a gett avelsmatadoren Heartbeat.  Heartbreaker och Voltaire har båda gått GP/160cm nivå samt morfar Samber tävlade Svår dressyr.

Diva har fått 2 föl tidigare, första innan hon kom till oss, Hingst/valack f.2015 e.Direo Lux N som är kvalad till 140, samt Bluehearts allra första uppfödning - Di Blueheart Chacpifly (Sto 2020) e.Chacfly PS (Chacco blue)

Diva nedäver kraftfulla avkommor, oftast med en del vita tecken och strumpor. Då hon är av äldre halvblodsmodell väljer vi hingstar av smäckrare modell som kan lätta upp hennes typ. Hon har 3 mycket bra gångarter med mycket tryck i galoppen och stort språng.

Diva har själv tävlat både hoppning, dressyr & fälttävlan på lätt nivå och visade talang för samtliga grenar. Sattes enbart i avelsboxen pga hennes goda förvärvning.

Diva är betäckt med bruksprovsvinnaren i hoppning 2020 - Enelzkey SR och är beräknad 29 mars 2022.

En avkomma för den kräsna!

Nästa säsong är Baloutaire PS (Balou du rouet - Chacco Blue) ett potentiellt hingstval.

Diva kropp.jpg
Silla huvud.jpg

Simply Red

SILLA

2011

SWB, Selektionssto

160 cm

Fux

e.Tornesch ue.Island Reef xx

Fadern Tornesch tävades av Malin Baryard på landslagsnivå. På moderns sida finns flertalet fullblodshästar som presterat väl på löpet.

Silla har fått 2 föl tidigare innan hon kom till oss Hingst/valack e.Kannatol och Sto e.Ike.

Silla nedärver lite mindre och kompaktare hästar med en del blod. Därför väljer vi hingst med storlek och gott temperament. Även hingst med större gångarter. Silla tävlade 120 cm som 5 åring innan olycka i hagen satte stopp för vidare karriär. Hon hoppade väl med god spänst.

Silla är betäckt med dressyrhingsten Zafferano och är beräknad 20 april 2022. En spännande kombination som förhoppningsvis kan bli en lovande fälttävlanshäst med både hopp, gångarter samt fullblodsinslagets uthållighet.

Anlag för fux eller isabell med bläs.

Nästa säsong är Cannobio (e.Casall) ett potentiellt hingstval.

Silla kropp.jpg
Märta hguvud.jpg

Pacinos Clover

MÄRTA

2013

Irländsk sporthäst

167 cm

Brun

e.Pacino (Diamant de Semilly)

Fadern Pacino har tävlat 160cm, likaväl som farfar Diamant de Semilly som bla. tagit lag guld på VM.

Märta köptes egentligen till till ridundervisningen, men efter eländig skada som aldrig riktigt ville läka ut så beslutade vi oss för att betäcka henne. Märta har tidigare tävlat 110cm hoppning.

Märta är en mycket modig häst. Hon har mycket energi, är stor och har mycket spänst. Stallets knähund. Till henne väljer vi hingstar som kan komplettera hennes hoppteknik samt bättre gångarter. Hon är också lång i kroppen, så en kompaktare högställd hingst, inte mycket större än vad hon själv är.

Märta är förstföderska och är betäckt med Magic Park, beräknad 29 mars 2022. En framtida hoppkanon!

Nästa säsong är Chaccotino PS (Chaccon blue - Conthargos) en potentiell kandidat i hingstväg.

Märta kropp.jpg
Mell huvud.jpg

Mellay xx

MELL

2004

Fullblod

161 cm

Brun

e.Be My Cheif xx ue.Music Streak xx

Mellay är 100% fullblod med välpresterad härstamning. Mellay har själv galopperat in 400 000 kr på banan.

Mellay är en erfaren mamma som har fått 7 föl tidigare. Eter bl.a Baloé HP, Cristallo II, Contant Q, Bravour m.m.

Mellay är trots mycket blodslinjer en lugn och trygg häst med god mentalitet. Nedärver sportiga avkommor med mycket självförtroende och mod. Trots att hon enbart är avlad för galopp rör hon sig trevligt och hoppar gärna och väl. Till henne kompletterar vi med lite mer hopp samt gång. 

Mellay är betäckt med Contant Q och är beräknad mot slutet av sommaren 2022. En avkomma som troligtvis kommer kunna lämpa sig mycket väl inom fälttävlan.

 

Nästa säsong är Diavant Blue PS (e.Diaron ue. Vivant de Heffiinck) en potentiell hingstkandidat.

Mell kropp.jpg